Wasabi

wasabi

Wasabi is a root vegetable known in English as Japanese horseradish. It is most famous in the grated form of a green paste used as condiment for sashimi (raw seafood) and sushi. However, wasabi is also used for many other Japanese dishes. In supermarkets, wasabi is widely available as a paste or in powder form. Wasabi powder has to be mixed with water to become a paste. Wasabi has a strong, hot flavor which dissipates within a few seconds and leaves no burning aftertaste in one's mouth. Many "wasabi" powder and paste products that are available in supermarkets (and even some restaurants) contain only very little or no real wasabi at all and are made of colored horseradish instead. This is due to the fact that cultivation of real wasabi is relatively difficult and expensive. (Source: http://goo.gl/ovINLX)

wasabi 0 wasabi_plant

Wasabi este o rădăcină vegetală din familia hreanului. Din această rădăcină rezultă o pastă verzuie, foarte condimentată, folosită pentru sashimi (fructe de mare) şi suchi. Wasabi se mai foloseşte în calitate de condiment şi la alte mâncăruri japoneze. În supermarket, wasabi se vinde sub formă de pastă sau pudră. Pudra de wasabi trebuie amestecată cu apă ca să devină pastă. Wasabi are un gust înţepător, puternic, asemănător hreanului cunoscut la români, gust care dispare după câteva secunde, fără să lase senzaţia de arsură în gură. Multe din aşa-zisele “pudre de wasabi” sau “produse pastă wasabi” existente în supermarket şi chiar şi în restaurante conţin însă o cantitate foarte mică de wasabi real, sau de multe ori chiar deloc, fiind înlocuite cu hrean şi puţin colorant, deaorece cultivarea plantei wasabi se face cu foarte mare dificultate iar produsul rezultat este relativ foarte scump.

wasabi 1 wasabi 3

wasabi 8 wasabi 2

wasabi 4

wasabi 5 wasabi 6

Pe piaţa românească a apărut un produs, chipsuri cu wasabi. Pentru cunoscători, există în anumite supermarket-uri şi produse wasabi pastă şi pudră dar foarte scumpe (cele cu concentraţie foarte mică de plantă wasabi). Pentru gurmanzii cărora le plac produsele picante, este un produs excelent pentru diferite mâncăruri chiar şi româneşti, putând înlocui hreanul şi muştarul în acest sens.

See also:

http://www.3fatchicks.com/three-surprising-health-benefits-of-wasabi/

http://wasabi.org/articles/a-wasabi-growers-story/the-wasabia-japonica-story-2003/

http://en.rocketnews24.com/2013/10/18/a-teaspoon-of-wasabi-a-day-helps-keep-old-age-at-bay/

http://www.thealternativedaily.com/8-health-benefits-of-this-super-hot-root/

http://healthycrush.com/ginger-and-wasabi/

http://www.wasabia.com/wasabi.php

http://www.wasabia.com/wasabi-culinary.php

http://makemysushi.com/index.php/Basic-sushi-essentials/wasabi.html

For centuries authentic wasabi (Wasabia japonica) has been used in Asia for a number of health reasons. It is only in the last decade that these health benefits have been investigated in the West.

Some of these health benefits are;

Kills harmful food borne bacteria
Reduces blood pressure
Kills cancer cells
Improves bone strength
Improves liver function
Detoxifies the body of free radicals
Improves gut actions
Naturally Anti-Viral, Anti-Microbial, Anti-Bacterial
Stimulates the bodies natural immune system

wasabi 7

De secole, wasabi (Wasabia japonica) a fost folosit în bucătăria asiatică şi pentru faptul că reprezintă un ingredient extrem de sănătos şi benefic pentru organismul uman, cum ar fi:

  • omoară bacteriile din anumite alimente,
  • reduce hipertensiunea arterială,
  • omoară celulele canceroase,
  • întăreşte rezistenţa oaselor,
  • îmbunătăţeşte funcţionarea ficatului,
  • detoxifiază organismul de radicalii liberi,
  • este bun pentru tratarea gutei,
  • este un produs antiviral, antimicrobian şi antibacterial natural şi
  • stimulează sistemul imunitar natural al organismului.

Românii nu prea consumă hrean, cu atât mai puţin wasabi, sau alte condimente benefice pentru organism. Este timpul unei schimbări în bucătăria românească. Nu degeaba asiaticii, de secole, par să nu fie atât de afectaţi de boli grave precum europenii, care, de la Evul Mediu încoace nu şi-au prea schimbat obiceiurile barbare privind prepararea mâncărurilor extrem de nocive sănătăţii. Probabil că generaţiile viitoare, cu acces la Internet, vor avea deschiderea necesară pentru însuşirea unor obiceiuri mult mai sănătoase de pe alte meleaguri, care au demonstrat de secole că au rezistat timpurilor. 

No comments:

Post a Comment

Search This Blog